top of page

OVER MIJ

Wat leuk dat je een kijkje neemt!

​

Mijn naam is Maike, vrouw met een groot hart voor Voeding in de meest brede zin van het woord.  Mensen mens.

 

Passie voor gezonde leefstijl, lekkere gezonde voeding en een gezond hoofd lijf en hart. Mensen ondersteunen met het vinden van hun eigen weg naar die nieuwe leefstijl. Dat is wat me graag bezig houdt. 
 

Ik ben een echte doener en steek graag de handen uit de mouwen. De afgelopen jaren was dat in de vorm van praktische cursussen met de Beleefkeuken voor jong en oud op locatie. Eerst nog als duo en inmiddels heb ik dat alleen voortgezet. Op dit moment staan echter de praktische cursussen even on hold en kan ik alleen online projecten of advieswerk doen.

Sinds januari dit jaar woon ik namelijk met mijn gezin in west Noorwegen, voor bepaalde tijd.

Een avontuur! Zoals ik ook in werk graag actief ben en hands on aan de slag ga, zo zijn we ook in dit bootje gesprongen. De kans kwam voorbij en we zijn erop in gegaan. Het leven is waardevol, vol smaak en kleur en zoals ik dat graag op mijn bordje zie, zo richt ik ook graag mijn leven in. 

​

Maike eigenaar Beleefkeuken

Achtergrond


Als kind altijd wroetend in de aarde en als volwassene het liefste op de kop in de moestuin, kon het niet uitblijven dat ik iets zou gaan doen natuur in de naam.

Een paar jaar geleden ben ik afgestudeerd als natuurvoedingsadviseur aan Sonnevelt. Mede door die opleiding vielen puzzelstukjes op de plaats.

 Met kennis over letterlijk gezonde voeding, kon ik het plaatje rond maken van de betekenis van een gezond lijf.
Holistisch werken, duurzaam leven. 

Lang geleden gestart als verpleegkundige; gewerkt in de Nijmeegse ziekenhuizen, was ik altijd bezig met ziekte. Dat ging me tegenstaan. Hoe kan het dat er zo weinig op preventie ingezet wordt? Waar in de zorg was de aandacht voor de mens in zijn totaliteit? Een studie bachelor psychologie gaf me wat meer inzicht in het menselijk brein en sociaal functioneren. Vervolgens was een overstap naar het VO logisch. Daar heb ik 9 jaar met veel plezier gewerkt met leerlingen tussen 12-18 jaar die extra zorg nodig hadden. Daarna werd het tijd voor wat nieuws.
Het was tijd voor natuurvoeding.
 
Het is mijn drijfveer om kennis over Gezonde Voeding en een gezond lichaam en geest zo praktisch mogelijk over te brengen. Dat heb ik met de Beleefkeuken met ziel en zaligheid gedaan. Ik geniet ervan om met groepen te werken, in gesprek te zijn met mensen. Wat drijft jou? 


' Voeding is zoveel meer dan eten alleen'

Lekker en gezond eten gaat samen.
Ik ga ervoor om deze boodschap aan zoveel mogelijk mensen over te dragen.


Zullen we samen aan een fijne liefdevolle gezonde samen-leving werken?


Doe je mee?

bottom of page